2020. január

Kedves Klubtagok!

Remélem, kellemesen töltöttétek a karácsonyi ünnepeket, a szilvesztert, és az újévet is családotok, ismerőseitek, barátaitok körében köszöntöttétek! Legyen minden kedves Klubtagnak örömökben gazdag az újesztendő!

Újévi ajándéknak szántuk ─ fogadjátok szeretettel ─ az Emlékkönyv–1989-2019 című kiadványunkat, amiben kísérletet tettünk Szövetségünk történetének, néhány kiemelten fontos eseményének összefoglalására. Megemlékeztünk azokról, akiknek a személye összefonódott a Szövetség történetével. Köszönjük a klubok pénzadományát, és köszönjük a sok megküldött dokumentumot, fotót, írást, amitől ez a kiadvány gazdagabb lett.

A 2020. év jól kezdődött annak a kétszázötven tagunknak, illetve a hozzánk más idős szervezetekből csatlakozott kedves vendégeinknek, akik a harkányi pótszilveszteri programunkon vettek részt. Az ötödik alkalommal megrendezett program igen népszerűbb tagjaink körében. A Thermál Hotel, amely a pótszilveszternek helyet adott, a fürdőváros egyik legszebb szállodája. Az érzékelhetően tiszta, kellemes levegő, a település nyugalma és a szálloda minősége, vendégszeretete szavatolta az igazi feltöltődést. A szállodának kiváló a vize, a gyógy szolgáltatásai, több szaunát is kipróbálhattunk. Nem utolsó sorban az időjárás is kedvező volt.

Nagy sikere volt a szilveszteri mulatságnak, éjfélig roptuk a táncot. Örülök, hogy ismételten sokan eljöttek a filmvetítésre és az azt követő beszélgetésre. Ezúttal Szántó Györgyi és Szántó Gyuri vezették a vetélkedőt.

Mindenkinek szívesen ajánlom, ha Harkányba látogat, szánjon időt a gyönyörűen felújított siklósi várra is. A csoport csaknem a fele, 96-an vettek részt az idegenvezetők által vezetett kiránduláson. Idén sem maradt el a Sárkányos Lovagrend népszerű lovagi tornája. Sokan életükben először látták az 1738-ban, a hívők adakozásából emelt szerb templomot, melyet leégése után 1783-ban a mai alakjában építettek újjá. Ikonosztáza és berendezése 1800 körül készülhetett. Megnéztük a Malkocs Bej Dzsámit is. A dzsámit egy magas rangú török személyiség, Malkocs bej emeltette 1543 és 1565 között. A felújításának színvonalát 1993-ban Európa Nostradíjjal ismerték el. Napjainkban múzeumként és imaházként egyaránt működik.

Ez az év is gazdag lesz programokban! Szeretnélek arról tájékoztatni benneteket, hogy elkészült a 2020. év üdülési ajánlata. Ezt megtaláljátok itt, a Hírlevélben. Éljetek a lehetőséggel! Szeretnénk ismét ellátogatni Parádfürdőre, ahol tavaly nagyon jól éreztük magunkat. Kérdés, elindul-e idén az egri Hotel Flóra felújítása, tudunk-e hozzájuk menni. Koncertet tervezünk az Uránia Filmszínházba és a Pesti Vigadóba. Ez utóbbinak már az időpontját is tudjuk: 2020. augusztus 24-25-én a koncertet követően hajókirándulás keretében ismerkedünk Budapest látnivalóival. Tárgyalásban állunk a Várkert Bazárral. Talán sokan úgy ismerik, ez volt a régi Ifjúsági Park. Kiemelt műemlék, a világörökség része. Több programunk még tervezés alatt áll, de február közepére ismertté válnak, és hírt adunk róluk a Facebook oldalunkon és a tavaszra megújuló www.eletetazeveknek.hu honlapon.

Üdvözlettel:

Hegyesiné Orsós Éva, elnök

Megjelent a novemberi Hírlevél

A járványhelyzetre való tekintettel tájékoztatunk benneteket, hogy a Hírlevél aktuális száma online formában olvasható a honlapunkon, ugyanitt le is letölthető.

Az novemberi Hírlevél itt olvasható!

Figyelem immunerősítés - homoktövis

Please publish modules in offcanvas position.