Online egyetem a klímavészhelyzetről

Az online egyetem következő előadása március 9. 11 órakor lesz Klímavészhelyzet - esélyek és remények címmel Mező János, a magyar Greepeace iroda ügyvezető igazgatója tart előadást.

Mező János a következő szavakkal invitálja az érdeklődőket a zoom program segítségével látható, hallható előadásra: "Valóban klíma- és ökológiai vészhelyzet van? Mi vezetett ide és mi az emberiség előtt álló legnagyobb kihívás most? Ha mi okoztuk, meg is tudjuk oldani a problémát? Van erre elég időnk? Mit tehetünk a hétköznapokban, minek van valódi hatása? Mi az a klímaszorongás, milyen veszélyek és remények várnak ránk az elkövetkező 30 évben?"

Érdemes böngészni a Greenpeace honlapján, ahol nemcsak a szervezetről, hanem Mező Jánosról is olvashattok.

Mező János egyébként földrajzzal és környezetvédelemmel kapcsolatos végzettséget szerzett a Pécsi Egyetemen. 2018 év vége óta ő a magyar Greenpeace-iroda ügyvezető igazgatója, melynek 2013-ban kampányosként lett a munkatársa, de önkéntesként már 2004-ben bekapcsolódott a munkába. Mindig is aktív volt közösségi ügyekben; hisz a közösségek erejében, a pozitív társadalmi változásban. Igazgatóként János feladata, hogy biztosítsa a szervezet céljainak megvalósítását itthon, illetve gondoskodjon az ehhez szükséges emberi kapacitásokról, anyagi és tárgyi erőforrásokról. Büszke a munkatársaira, az aktivistákra és a támogatókra, akik a magyar Greenpeace erejét, kivételes szakmai tudását és hitelességét adják. János művészeti gyökereket is hoz családjából, akik saját keramikusműhelyt is működtetnek. Szívesen olvas szépirodalmat, és kifejezetten szereti a történetmesélést a zenében is.

Az előadás linkjét a megyei elnökök küldik szét, de akit érdekel, innen is csatlakozhat:

https://us06web.zoom.us/j/83666606884?pwd=R2oyQVRQQ0FFUTVvVVBRM0gyWkdSZz09

Keresés

Figyelem!

Vonalas telefonszámunk munkaidőben hívható:

Telefon: 00 36 1 327 0118


Hírlevél: 2024. március

A Hírlevél aktuális száma online formában olvasható a honlapunkon, ugyanitt le is letölthető. A korábbi számok a Hírlevél fül alatt találhatók.

A márciusi Hírlevél itt olvasható!


Senior örömtánc

Táncos lábú nyugdíjasok YouTube csatornánkon

Pilates 

A Sikeres Öregedésért csoport tagjai Tar József irányításával a közeljövőben a Pilates és a Meridian torna alapjaival ismertetnek meg bennünket.


 


Figyelem:

tagdíjváltozás


1 %

Nyugdíjas klubtársainkat arra kérjük, érjétek el, hogy a családotokban, ismeretségi körötökben személyi jövedelemadót fizető személyek az adó 1 %-án ajánlják fel szövetségünk javára.
Szövetségünk esetében a nyilatkozatra azt kell ráírni a kedvezményezett rovatba, hogy:

Nyugdíjas Klubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetsége

az adószám rovatba pedig írják be: 19012377-1-42


 

Please publish modules in offcanvas position.